Choď na obsah Choď na menu

Wijnaldum gjorde en ställning som PSG 2-2 RB Leipzig

Paris Saint-Germain missade chansen att ta sig inom en kvalificeringspoäng till sextondelsfinalen i Champions League efter oavgjort 2-2 mot RB Leipzig. Fansen i fotbollströjor hade trott att detta skulle bli ännu en seger. Värdarna var bra i den här matchen och gjorde mål bara några minuter när den utmärkte Nkunku nickade förbi Gianluigi Donnarumma. "Vi började inte bra," sa Georginio Wijnaldum till TV-sändaren DAZN. Han vände det ettmålsunderläget till en ettmålsledning till paus med två mål under en 18-minutersperiod.

Leipzig fick dock en straff när PSG-försvararen Presnel Kimpembe hoppade in på Nkunku när ett kryss kom in. Firandet av fansen i PSG tröja visade sig vara för tidigt. Tyskarna, som letade efter en vinst som skulle öka deras små chanser till en plats i knockout-etappen, hade börjat snåla. Mbappe borde ha lagt spelet utanför Leipzigs räckhåll när han sköt över för att slösa bort två klara chanser tidigt i andra halvlek.

"Med målen är det en stor lättnad, så klart, men jag tror att jag kan göra mycket bättre." sa Wijnaldum med svett som vädrade sin fotbollströjor. I slutändan var resultatet inte tillräckligt för att rädda Leipzig från eliminering, medan oavgjort betyder att PSG har ersatts i toppen av gruppen av Man City, som leder gruppen efter att ha slagit Brugge med 4-1 i den andra matchen på onsdagen. Vilken dålig dag för människor i PSG tröja.